top of page

עטלף החרקים - ידיד האדם

 

תיבות לינה לעטלפים - החברים החדשים במיזם 

 

שאלות ותשובות על עטלפי חרקים  

 

עם השנים הסתבר לחוקרי הטבע בארץ ובעולם כולו שתרומת העטלף לסביבה ולאדם גדולה לעין ערוך משחשבו. הנה כמה דוגמאות, על קצה המזלג.
הדברה ביולוגית: נוכחותם של עטלפי חרקים הניזונים מחרקים שונים עשויה להחליף חומרי הדברה שאינם ידידותיים לסביבה, לצמצם את השימוש ברעלים ובכך אף להביא לחסכון כספי. בהקשר זה מעניין לציין כי עטלפי הפירות האוכלים פירות בשלים מקטינים את הסיכוי לרביית זבוב הפירות. התוצאה היא מניעת התפשטות של מחלות פטרייתיות.   

 

הפצת זרעים: 

עטלפי הפירות מפיצים את זרעי הפירות בצואתם באופן יעיל ומהיר, בזכות העובדה הפשוטה כי הם עפים ממקום למקום.האבקה: עטלפי פירות הניזונים מצוף פרחים מסייעים בתהליך האבקה. אגב, האבקת עץ הבאובב באפריקה תלויה בעטלף פירות בלבד ולא נעשית על ידי שום גורם טבעי אחר מלבדו.

 

העטלפים משמשים כסמנים ביולוגיים: ידוע כי גודל אוכלוסיית העטלפים יכול להעיד על בריאות המערכת האקולוגית, ובכך להוות אינדיקטור עבור חוקרים ואקולוגים.  סיוע במחקר: העטלף הוא יונק המאריך חיים יחסית לגודלו (ישנם עטלפים המגיעים לגיל 30 ויותר). חוקרים העוסקים בהארכת חיי האדם לומדים לא מעט מהפיזיולוגיה של העטלף. מחקרים רבים גם נערכו על האקולוקיציה ("הסונר"). כך, בין השאר, תרמו העטלפים לפיתוח אמצעי ניווט לעיוורים

 

סרטון אנימציה סונאר

 

 

bottom of page